felso kep
term image

Publikációk

Müller Éva: Titkárnő ABC

Megjelent a Szaktudás Kiadó Ház gondozásában – 2002

A könyvből részletek: Főmenű – Titkárnő ABC

A kiadó ajánlása:

"Rendkívüli odaadásról és szakmaszeretetről tanúskodó könyvében Müller Éva saját titkárnői tapasztalatai és szaktudása alapján összefoglalja mindazt, amit egy munkáját lelkiismeretesen végző titkárnőnek tudnia kell, amelynek elsajátítása minden leendő titkárnő számára "kötelező". Könyvének nagy részét tehát a szakmai ismeretek körének bemutatása adja: a gép- és gyorsírás, a számítógép-használat, a nyelvismeret, a jó megjelenés, a kellemes modor, a megbízhatóság, a kellemes irodai környezet kialakításának képessége, a "klasszikus" titkárnői munkák (pl. postabontás, levelezés, irattározás, selejtezés stb.) elvégzése, a vendégek fogadása, a protokoll ismeretek, a telefonálás szabályainak betartása, a delegációk fogadása, a szállás-, vacsora- és taxirendelés mind-mind beletartozik a titkárnő feladatainak sorába. Persze a szerző nem vállalkozhatott arra, hogy ezek mindegyikének tudnivalóit (pl. számítógép-használói alapismeretek) részletesen leírja - ez egy-egy szakterület oktatásának tananyaga -, csupán felhívja a figyelmet a legszükségesebb tudnivalókra, megosztva az érdeklődővel saját tapasztalatait is, azokat amelyek az irodai gyorsmásolók, a számítógép használatát megelőző időkből származnak, és azokat is, amelyek a korszerű titkárnői munka velejárói. Különösen érdekesek és személyes jellegűek a könyv utolsó fejezetei, amelyekben az Országházban végzett munkájáról, az itt szerzett élményekről, kapcsolatokról számol be a legnagyobb tisztelet hangján és a hivatali titoktartás szabályainak betartásával."

Dr. Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság volt elnöke hozzám intézett levele – 2002

„Kedves Asszonyom,
köszönöm a Titkárnő ABC-t. Nem vitás, hogy én többet tanulok belőle, mint a titkárnőm. Tudja jól, hogy minden "főnöknek" a titkára a főnöke!

Meleg barátsággal: Göncz Árpád”

Ázsiai mozaikok – fotókiállítás a Magyar Fotográfiai Egyesület galériájában (2019. 09. 04. - 09. 30.)

A kiállításmegnyitóról készült fotóalbum itt látható:

A kiállítók: Fodor Györgyi Szeréna - Kína és Müller Éva - Japán

Az album elején láthatók a kiállított fotóim, nagy felbontásban.
A végén pedig egy videó a megnyitó pillanatáról.

Budapest-Tér/Kép – a BVE fotós csoportjának kiállítása, a Magyar Fotográfiai Egyesületnél (2018. 11. 12.)

A kiállításmegnyitóról készült fotóalbum itt látható:

A kiállítók: Both Balázs, Garay Klára, Horváth László, Matyi Kati, Mészáros Ödön, Müller Éva, Puha Titusz, Rosch Gábor, Surányi J. András, Zsuppán Éva

A kiállított saját fotóim, nagy felbontásban itt láthatók:


Budapest TérKép – a Budapesti Városvédő Egyesület fotós csoportjának kiállítása, a Budapesti Műszaki Egyetemen (2018. 09. 15.)

A kiállításmegnyitóról készült fotóalbum itt látható:

A kiállítók: Both Balázs, Garay Klára, Horváth László, Matyi Kati, Mészáros Ödön, Müller Éva, Puha Titusz, Rosch Gábor, Surányi J. András, Zsuppán Éva

Ünnepek a Belvárosban – a Kincses Belváros Egyesület fotókiállítása a Józsa Judit Galériában (2018. 09. 14. - 09. 24.)

A kiállításmegnyitóról készült fotóalbum – végén a kiállított fotóimmal és Selényi Károly fotóművész megnyitójáról készült videóval – itt látható:

A kiállítók: Fodor Györgyi Szeréna, Kacskovics Fruzsina, Latin János, Müller Éva, Thaler Tamás és Varsányi Katalin.

A megnyitón Müller Zsolt és Müller Éva fotózott.

Olvadó jövőnk – Az Északi- és Déli-sarkvidék törékeny jelene

Olvadó jövőnk – Az Északi- és Déli-sarkvidék törékeny jelene című fotókiállítás megnyitója a Magyar Természettudományi Múzeumban.
Figyelmetekbe ajánlom Kércz Tibor és Komáromi Csaba fantasztikus képeit.

A megnyitón készült fotóim közül nyolcat feltöltöttek a múzeum Facebook oldalára.
Az eseményről készült írás és a fotóim itt láthatók.

Belváros-Lipótváros kincsei 2016-2017


Megjelent a Kincses Belváros Egyesület gondozásában – 2017

A hivatalos könyvbemutató 2017. december 7-én volt a FUGA Építészeti Központban, majd december 18-án a Józsa Judit Galériában.

A könyv mindkét helyen megvásárolható.

A könyvben megjelent a korábban ismertetett és pályázaton helyezést elért írásom az 1956-os emlékeimről, pár fotóm az Adria-palotáról és az alábbi visszaemlékezés a januári csoportos kiállításról, mely a Széphárom Közösségi Térben került megrendezésre.

Egy kiállítás margójára

Amikor megkaptam az első emailt a kiállítás tervezéséről és a felkérést, hogy vegyek részt, nagy örömet éreztem. Egyből felismertem, hogy most a legkedvesebb fotóim közül válogathatok, hisz épületfotóim már megjelentek a Budapesti Városvédő Egyesület fotós csoportjának kiállításain. Az előkészületek, a fotók kiválasztása, nyomtatása, a keretek megrendelése és a képek beillesztése az örömteli várakozás hangulatában teltek.


Alkotó Kincses Belváros – a Kincses Belváros Egyesület kiállítása a Széphárom Közösségi Térben (2017.01. 02. - 01. 28.)

Az elmúlt évek legkedvesebb tizenöt fotójával vettem részt a kiállításon. Nagyon hálás vagyok a szervezőknek, hogy a korábban látható épületfotók mellett ezt az arcomat is megmutathattam az érdeklődőknek.

Köszönöm mindenkinek aki megtisztelt jelenlétével a nyitó- vagy zárórendezvényen, illetve ellátogatott a kiállítás ideje alatt a Széphárom Közösségi Térbe.

Annak pedig örülök, hogy közelebbről megismerhettem az alkotótársakat.
A névsor ábécé sorrendben: F. Dobi Ágnes, Fekete Géza, Fodor Györgyi Szeréna, Kacskovics Fruzsina, Lipták Károly, Nagy András, dr. Simon Gáborné, Székács Judit, Végh Júlia és Vizy László.

A kiállításról készült fotóalbum – elején a kiállított fotóimmal – itt látható:

Figyel(j)ünk a részletekre – a Budapesti Városvédő Egyesület fotós csoportjának kiállítása a terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz Templom altemplomában (2016.11.07. - 12.16.)

A fotóinkat Surányi J. András, a fotós csoport vezetője rendezte molinóra.

Lehetőséget kaptunk, hogy a mostanában minket leginkább foglalkoztató témákat örökítsük meg. Nekem tizenkét fotóm került kiállításra.

A kiállításról készült fotóalbum – elején a kiállított fotóimmal – itt látható:

Emlékképem 1956-ról

Az alábbi írásommal III. helyezést értem el esszé kategóriában, a XIII. kerületi Önkormányzat – 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeinek 60. évfordulójához kapcsolódóan kiírt – pályázatán.
Az eredményhirdetés 2016. november 4-én volt a RaM Colosseumban.

Filmek, könyvek, újságcikkek jelennek meg az 1956-os forradalom évfordulója tiszteletére. A képeket nézegetve felelevenedik bennem a gyermekkori emlék.


 
 
belepes