felso kep
term image

Zsolt fiamnak a – Google térképen, az 500 méteren belüli kutyasétáltatás betartásához segítséget nyújtó – minifejlesztése terjed, mint a vírus.

"Készítettem egy Google Térképet használó oldalt, melyen címre keresve vagy a térképen kattintva kirajzolódik az adott pont körül egy 500 m sugarú kör.
Így könnyebben eldönthetik a kutyagazdák/-sétáltatók, hogy az esti kijárási tilalom alatt meddig távolodhatnak el a lakóhelyüktől.

https://muzso.hu/500-meter

Friss információ (2020.11.14 03:12): a térképet nem tudom a továbbiakban a saját oldalamról kiszolgálni, mert a Google API használata nagyon drága és a médiának köszönhetően az érdeklődés minden várakozásomat felülmúlta. A fenti link tartalmát frissítettem, onnan egy kattintással át lehet jutni arra az oldalra, ahonnan most a térkép elérhető. Elképzelhető, hogy ez sem lesz hosszú életű (a Google bármikor úgy dönthet, hogy letiltja, hiszen olyan API kulcsot használok most ott, amit nem erre a célra szántak), de talán elég időt ad, hogy elkészítsem a térkép ingyenes, OpenStreetMap alapú változatát. A hétvégén kevés időm lesz erre, de igyekezni fogok. Persze az is előfordulhat, hogy eme átirat szükségtelennek bizonyul majd és maradhat a Google-féle változat. Meglátjuk.

2020.11.14 11:37: a médiában "mobilra optimalizált" verzióként említett link is újra működik."

 
 
belepes