felso kep
term image

Ismert emberek és a titkárnő...

Igyekszem összegyűjteni ismert emberek nyilatkozatait a titkárnőjükről. Talán tanulhatunk belőle, vagy erőt gyűjthetünk, hisz sokszor csak mi tudjuk az igazságot...

Dr. Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság volt elnöke hozzám intézett levele – 2002

(Mivel Elnök úrról is írok könyvemben, természetesnek tartottam, hogy tiszteletpéldányt küldjek részére.)

„Kedves Asszonyom,

köszönöm a Titkárnő ABC-t. Nem vitás, hogy én többet tanulok belőle, mint a titkárnőm. Tudja jól, hogy minden "főnöknek" a titkára a főnöke!

Meleg barátsággal: Göncz Árpád”

Gregor József, Könyvjelző Kulturális Magazin – 2006

„– Nyilván közrejátszott a Vaszyval eltöltött évek emléke abban, hogy 1989-ben igent mondtál a Szegedi Opera művészeti igazgatói posztjára szóló felkérésre.

– Első ténykedésem volt, hogy visszahoztam Vaszy titkárnőjét, Horkits Erzsikét, mondván neki: édes Erzsikém, én annyit értek az igazgatáshoz, mint hajdú a harangöntéshez, gyere, segíts nekem. Visszajött, és igazgatta az Operát helyettem. Személy szerint alkalmatlan voltam az igazgatásra, de azért egy ködös november délután csak összeállítottam a következő évad programját.”

Meryl Streep, Nők Lapja – 2006

„A munkámban pontosan tudom, mit csinálok, de ami a mindennapi elintézendőket illeti, iszonyú határozatlan vagyok, és ha a titkárnőm nem elég jó gondolatolvasó, bizony, nehéz napjai vannak szegénynek... Ezzel együtt szeretek főnök lenni.”

Hitler, National Geographic – 2008

„1945. április 30-án Traudl Junge, Hitler titkárnője, aki három esztendőn át hűséggel szolgálta a Führert, a Hitler házaspár öngyilkossága után elhagyta a berlini bunkert, és Gerda Alt álnéven folytatta tovább életét. Noha a szövetségesek viszonylag rövid időn belül fényt derítettek valódi személyazonosságára, a fiatal titkárnőt nem vonták felelősségre.”

A teljes cikk a National Geographic honlapján olvasható.
http://www.ng.hu/Civilizacio/2008/04/Traudl_Junge_Hitler_titkarnoje

Akik ismerik a sztárok titkait, Kívül tágasabb blog – 2014

"Nem könnyű a személyi asszisztensek élete, állandóan rendelkezésre kell állni, cserébe mindent tudnak, amit lehet és azt is, amit nem."

A teljes cikk a Kívül tágasabb blogon olvasható.

http://kivultagasabb.blog.hu/2014/01/17/akik_ismerik_a_sztarok_titkait

 
 
belepes